1. Dobrodošli na Sfrjcaffe. Kao gost možete pregledati forum, ali da bi učestvovali potrebno je da se registrujte na forumu. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena.

SPREMANJE ZELENIH MASLINA ZA ZIMU

Diskusija u 'Zimnica (ili ti konzerv. i pasteri. voća i povrća)' započeta od SFRJCAFFE, 10 Decembar 2011.

  1. SFRJCAFFE

    SFRJCAFFE Korisnik od povjerenja

    Uzeti 10 kilograma krupnih zelenih maslina, po mogućnosti zvane "žutice". Svaku maslinu tući tučkom za meso da pukne, pa slagati u lonac. Lonac naliti hladnom vodom, koju treba mijenjati svakog jutra tokom 8 dana. Devetog dana napraviti presolac od 7 litara vode i 1 kilograma soli. Staviti sol u vodu da prokuha, a kasnije presolac ostaviti da se ohladi. Može se dodati jedna šaka suhog morača. Masline izvaditi iz hladne vode u kojoj su stajale, staviti ih u veliku staklenku, preliti mlakim presolcem i dobro povezati. Ovako spremljene masline mogu se jesti već nakon 8 dana, a što duže stoje sve su ukusnije.
  2. Google Adsense

Podeli ovu stranicu